Logo
  • Nieuws
  • 13 augustus 2010
  • Mariel Hovemann

Medewerkers niet op de hoogte van gevaren online toepassingen

Wereldwijd onderzoek wijst uit dat 82 procent van IT-(beveiligings)beheerders de security-status van een bedrijf ziet verslechteren door ondermeer het gebruik van social networking zo weet engineeringnet.be te melden.

Beeld Medewerkers niet op de hoogte van gevaren online toepassingen

De IT security-managers zien met name een toename van virussen, malware en dataverlies als grootste bedreiging van deze web 2.0-toepassingen. Meer dan 77 procent van de bedrijven is van plan binnen nu en vijf jaar beveiligingmaatregelen te nemen die specifiek inspelen op die gevaren.


 

Risico’s niet bekend

Het merendeel van de 2.100 ondervraagde IT-beheerders geeft aan dat medewerkers een sleutelrol hebben in het verkleinen van de risico’s die gepaard gaan met het gebruik van internetapplicaties. Alleen beseffen deze medewerkers volgens de IT-beheerders nauwelijks wat de gevaren zijn van online toepassingen, het delen van bestanden, videostreaming en sociale netwerken. Bovendien is het vaak niet duidelijk welke tools medewerkers gebruiken binnen een onderneming.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.