Logo
  • Nieuws
  • 7 september 2010
  • Dagmar Hendriks

Maak uw expats wegwijs in Nederland

Weet u hoe u de uittocht van uw buitenlandse medewerkers – expats – kunt voorkomen? Een expat verlaat Nederland minder snel als hij wegwijs wordt gemaakt in de omgeving waar hij werkt. Het is dus verstandig om in begeleiding te investeren.

Beeld Maak uw expats wegwijs in Nederland

Bijna vijftig procent van de expats in Amsterdam zou bij aankomst in Nederland meer persoonlijke begeleiding hebben gewild. Dit blijkt uit een onderzoek van Expatbegeleidingbureau XllentGuidance, waarvoor 60 expats zijn ondervraagd.

 

Deze begeleiding hoort thuis bij de HR-afdeling van een bedrijf, vindt oprichter Lexia Emerenciana. “Wanneer een expat en het gezin zich niet thuis voelen, kan dit hun prestatie op het werk beïnvloeden of zelfs leiden tot eerder vertrek.”

 

Individuele begeleiding gewenst

Bijna de helft van de ondervraagde expats heeft iemand gemist die hen hielp de omgeving te leren kennen. Zelfs 78 procent geeft aan behoefte te hebben aan een vorm van individuele begeleiding. Zo willen ze bijvoorbeeld weten naar welke huisarts ze moeten gaat, hoe het openbaar vervoer werkt, maar ook tips over restaurants en leuke winkels vinden ze belangrijk om te weten.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.