Logo
  • Nieuws
  • 3 juli 2009
  • Lianne Bouman

Liever uitstel premieafdracht dan deeltijd-WW

De overkoepelende werkgeversorganisatie in de detailhandel pleit er in een brief aan staatssecretaris De Jager van Financiën voor om de afdracht van de loonheffingen eens per drie maanden te laten plaatsvinden. De werkgeversorganisatie wijst erop dat een maatregel voor uitstel van premieafdracht veel goedkoper is en makkelijker in te voeren dan de deeltijd-WW.

Beeld Liever uitstel premieafdracht dan deeltijd-WW

Volgens de Raad Nederlandse Detailhandel (RND), die de brief ook richt aan minister Piet Hein Donner van Sociale zaken, krijgen ondernemingen in Nederland hierdoor meer financiële armslag, terwijl ontslagen dan vooralsnog voorkomen kunnen worden.

 

RND-advies

De overheid zou hiertoe een besluit moeten nemen in de vorm van een tijdelijke maatregel vanaf het derde kwartaal van dit jaar en voor heel 2010. Het gaat om een vergelijkbare regeling als bij de afdracht van de btw, stelt de RND.

 

De Raad kwam met haar voorstellen op het moment dat de bodem van deeltijd-WW-pot bijna in zicht was. De afgelopen tijd kwamen zoveel aanvragen voor deeltijd-WW binnen, dat het maximumbedrag dat het kabinet beschikbaar had gesteld, was bereikt. Inmiddels overweegt Donner het budget voor deeltijd-WW aan te vullen tot ongeveer 550 miljoen euro.

 

Deeltijd-WW geen oplossing detailhandel

In de brief aan De Jager en Donner maakte de RND de bewindslieden echter duidelijk dat de regeling deeltijd-WW voor de detailhandel geen oplossing biedt.

 

Let op

Donner bekijkt of werkgevers de WW-steun voortaan alleen nog voor een beperkt percentage van hun personeel mogen aanvragen of dat de duur van de steun korter moet.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.