Logo
  • Nieuws
  • 20 oktober 2011
  • Lianne Bouman

Let op: wijziging btw-aftrek gebruik privéauto

Rijdt u in uw privéauto ook zakelijke kilometers? Begin dan vandaag onmiddellijk een rittenadministratie bij te houden, want anders loopt u waarschijnlijk een aftrekpost mis. U mag alleen nog maar btw aftrekken op basis van uw kilometeradministratie.

Beeld Let op: wijziging btw-aftrek gebruik privéauto

Tot 17 oktober 2011 mocht u van het ministerie van Financiën 75% van de btw (onder voorwaarden) aftrekken, maar vanaf maandag 17 oktober moet u uw aftrek afleiden uit een sluitende kilometeradministratie.

 

Kilometeradministratie

Meestal mocht u een deel van de btw op uw benzine- en onderhoudsbonnen aftrekken. De hoogte van dat deel kunt u berekenen door gebruik te maken van een kilometeradministratie. Had u die niet, dan mocht u tot 1 juli 2011 ook 75% van die btw aftrekken. Op die datum is de regeling gewijzigd, maar mocht u blijkbaar van de Belastingdienst bij gebrek aan beter nog steeds 75% btw aftrekken. Vanaf 17 oktober 2011 mag dat niet meer.

 

Let op

Uw woonwerkkilometers moet u sinds 1 juli 2011 voor de btw als privékilometers aanmerken.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.