Logo
  • Nieuws
  • 19 maart 2009
  • Lianne Bouman

Leent u grensoverschrijdende arbeid in?

Weet u van de hoed en de rand als u personeel uit het buitenland wilt inlenen? Op een nieuwe gratis website kunt u alle informatie krijgen over de verschillende manieren waarop arbeid uit een ander EU/EER-land voor werkzaamheden hier in Nederland kan worden ingeschakeld.

Beeld Leent u grensoverschrijdende arbeid in?

Deze website is mede mogelijk gemaakt door een RAAK-MKB subsidie, en bijdragen van het Kenniscentrum Arbeid van de Hanzehogeschool Groningen, de Vereniging van Internationale Arbeidsbemiddelaars, MKB Noord, FNV en CNV.

 

Grensoverschrijdend inlenen

Onder de naam ‘Grensoverschrijdend Inlenen van Arbeid’ (GIA) biedt de website uitgebreide informatie op gebied werken met buitenlandse arbeidskrachten, ten aanzien van fiscale, arbeidsrechtelijke en sociale zekerheidsaspecten. GIA adviseert de gebruiker wel zich tevens te laten adviseren door deskundigen, zoals een branchevereniging of advocatenkantoor. Daarnaast is het zeker niet onverstandig om ook een loonheffingendeskundige te raadplegen.

 

U kunt specifieke informatie krijgen, als het gaat om:

  • Een werknemer uit een ander EU/EER-land in loondienst nemen;
  • Een werknemer uit een ander EU/EER-land inlenen via een Nederlands uitzendbureau; en
  • Een opdracht verstrekken aan zelfstandige/bedrijf/ uitzendbureau uit een ander EU/EER-land.

 

Tip

De website bevat op een zo eenvoudig mogelijk manier welke wet- en regelgeving van toepassing is bij het inhuren van buitenlandse arbeidskrachten. Op de site is ook een forum, waarop deskundigen met elkaar van gedachten kunnen wisselen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.