Logo
  • Nieuws
  • 15 oktober 2010
  • Mariel Hovemann

Kwart van Nederlandse managers oriënteert zich op nieuwe baan

Eén op de vier managers is van plan om binnen een jaar van werkgever te veranderen (in 2009 was dit 19 procent) zo blijkt uit de ICT-barometer van Ernst & Young. Zij onderzochten de effecten van de crisis op de arbeidsmobiliteit, salarisontwikkeling en het personeelsbeleid onder ruim 600 managers en professionals ondermeer werkzaam in ICT.

Beeld Kwart van Nederlandse managers oriënteert zich op nieuwe baan

De meeste medewerkers (76 procent) zijn niet bereid om (fors) in te leveren op hun arbeidsvoorwaarden als hiermee de werkgelegenheid binnen het bedrijf wordt gered. De crisis lijkt dan ook weinig invloed te hebben op de arbeidsmobiliteit. 13 procent van de managers en professionals is het afgelopen jaar van werkgever veranderd. 5 procent hiervan had te maken met een gedwongen vertrek door de crisis.

 

Doorgroeimogelijkheden

De belangrijkste redenen voor vrijwillig vertrek zijn een betere bedrijfscultuur/sfeer (29 procent), gevolgd door meer inhoudelijk werk (25 procent), betere balans tussen werk en vrije tijd (24 procent), en een aansprekende nieuwe werkgever (22 procent). Ook voor 2011 is de arbeidsmobiliteit niet in gevaar. Eén op de vier ondervraagden is van plan om binnen een jaar van werkgever te veranderen (van 19 procent in 2009) naar 25 procent. De belangrijkste redenen om te veranderen van werkgever zijn meer doorgroeimogelijkheden en meer salaris (beiden 49 procent).

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.