Logo
  • Nieuws
  • 24 maart 2010
  • Manon Schuttrups

Interactie belangrijkste reden voor komst naar kantoor

Hoewel driekwart van de werknemers best thuis zou willen werken, doen zij dit niet wegens het gemis aan interactie met collega's. Dat blijkt uit onderzoek van het  TelewerkForum en Novay.

Beeld Interactie belangrijkste reden voor komst naar kantoor

Ook verantwoordelijkheden op het werk, angst voor gebrek aan samenwerking en het belang zelf zichtbaar te zijn, ziet men als obstakels om thuis te gaan werken. Toestemming van de werkgever of het ontbreken van faciliteiten worden niet als probleem gezien.

 

Voordelen telewerken

Ruim driekwart van de respondenten ziet voordelen in telewerken en dan met name het vermijden van de spits en het thuiswerken. Er is minder belangstelling voor open flexkantoren, waar werknemers en zelfstandigen op flexibele basis kunnen werken.

 

Bevorderen van interactie

Een oplossing voor de obstakels is volgens Novay als werkgevers verplichten een of twee dagen per week aanwezig te zijn. Ook social media en ict kunnen gebruikt worden om het contact tussen collega's op afstand te bevorderen.

 

Aan het onderzoek deden 950 mensen uit regio Amsterdam mee. 60 Procent van hen werkt een of meerdere dagen per week thuis, rijdt buiten de spits of werkt vanaf een flexplek.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.