Logo
  • Nieuws
  • 29 september 2010
  • Dagmar Hendriks

HR-medewerker verwacht salarisverhoging

Meer dan de helft van de administratieve professionals verwacht een salarisverhoging in 2011. De startsalarissen van administratieve medewerkers liggen tussen de 1600 en 1800 euro. De HR-medewerker en de recruiter schieten daar bovenuit. Deze groep heeft een beginsalaris tussen de 3300 en de 4500 euro.

Beeld HR-medewerker verwacht salarisverhoging

Deze cijfers zijn gebaseerd op de OfficeTeam Salary Guide 2011, een salarisgids voor administratief en secretarieel personeel. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 250 administratieve medewerkers zoals HR-medewerkers, secretariaatsmedewerkers en juridische secretaresses.


Vorig jaar verwachtte slechts een derde een verhoging. Ruim tachtig procent vindt dat ze ook daadwerkelijk een salarisverhoging verdienen, 66 procent durft er ook om te vragen. Een zeer groot aantal administratieve medewerkers vindt dat ze recht heeft op een salarisverhoging. Ze geven als redenen op dat ze meer verantwoordelijkheid hebben gekregen, dat ze loyaal zijn aan hun werkgever en dat ze offers hebben gebracht tijdens de recessie.

Veel babyboomers

De babyboomers, medewerkers geboren tussen 1946 en 1964, zijn goed vertegenwoordigd in de administratieve beroepsgroep. Maar liefst 52 procent van de administratieve professionals werkzaam in bijvoorbeeld HR, inkoop, marketing, logistiek en office management, valt in de groep babyboomers. Het merendeel, zo´n 70 procent, is vrouw en slechts 56 procent werkt fulltime; 44 procent wil meer tijd voor het gezin of zichzelf.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.