Logo
  • Nieuws
  • 6 mei 2010
  • Manon Schuttrups

Handige toelichting EU-verordeningen grensoverschrijdend werken

U kunt gebruikmaken van een handige toelichting op de nieuwe EU-verordeningen grensoverschrijdend werken. De toelichting helpt u beter met de regels van de verordeningen, die zich vaak lastig laten doorgronden, om te gaan.

Beeld Handige toelichting EU-verordeningen grensoverschrijdend werken

De toelichting werd samengesteld door de Belastingdienst en de instanties Sociale Verzekeringsbank (SVB), Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV) en de Centrale Verzekeringsbank (CVZ).

 

Sociale zekerheidswetgeving

Voor het vrije verkeer van personen binnen de Europese Unie gelden per 1 mei nieuwe EU-verordeningen. Deze stellen vast wanneer men van welk land de sociale zekerheidswetgeving moet toepassen. De verordeningen brengen nieuwe regels voor de sociale zekerheid met zich mee. De situatie verandert daardoor voor personen die in Nederland wonen en in een ander EU-land werken, en andersom. Ook werkgevers van deze personen krijgen te maken met aangepaste regelgeving.

 

Tip: de Toelichting Europese toepassingsverordening en Toelichting Europese basisverordening kunt u hier downloaden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.