Logo
  • Nieuws
  • 31 maart 2011
  • Miranda Panse

Gemotiveerde medewerkers? Schenk een goede kop koffie

Medewerkers zijn niet te motiveren door een mooie kantooromgeving, bonus of extra vrije dag, maar gewoon door iedere dag een goede kop koffie te drinken. Maar liefst zes op de tien Nederlandse medewerkers zien goede koffie als een van de belangrijkste voorwaarden. Hiermee behoort goede koffie tot de top drie van belangrijke voorwaarden op het werk.

Beeld Gemotiveerde medewerkers? Schenk een goede kop koffie

Na de economische recessie zijn andere factoren belangrijk om medewerkers te inspireren en motiveren, zo blijkt uit onderzoek van Douwe Egberts Coffee Systems. Niet een bonus, extra vrije dag, of een bedrijfsuitje zijn belangrijk, maar gezellige collega’s, frisse lucht en een goede kop kwaliteitskoffie. Dit is de top drie van voorwaarden die op het werk het meest inspireren. Het is belangrijk dat werkgevers goede koffie schenken want uit onderzoek blijkt dat slechts vijf procent van de medewerkers dagelijks gemotiveerd aan het werk gaat als er matige koffie wordt geschonken.


 

Positieve uitstraling

Goede koffie schenken leidt niet alleen tot productief en gemotiveerd personeel. Koffie blijkt ook een belangrijke, positieve bijdrage aan het imago van bedrijven en instanties te leveren. Ruim 84 procent van de Nederlandse medewerkers vindt dat het schenken van een goede kop koffie een positieve uitstraling heeft. 75 procent van de medewerkers vindt zelfs dat matige koffie leidt naar een negatieve indruk.

 

Algemene koffieweetjes:

- 70% van alle koffiedrinkers drinkt 4 koppen of meer per dag
- 1 op de 10 mannen drinkt meer dan 10 koppen koffie per dag- De helft van de koffiedrinkers vindt cappuccino lekkerder dan zwarte koffie 
- De meeste vrouwen (60%) vinden cappuccino lekkerder dan zwarte koffie, terwijl heavy-users (veelal mannen) voorkeur geven aan een ouderwetse, zwarte kop koffie

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.