Logo
  • Nieuws
  • 21 mei 2012
  • Esther Leppink

Forse lastenverzwaring leaserijders

Leaserijders die hun auto van de zaak niet of nauwelijks privé gebruiken, krijgen vanaf volgend jaar te maken met een forse lastenverzwaring. Voor goedbetaalde managers en directeuren kan de kostenpost al snel oplopen tot meer dan € 6000,- netto per jaar.

Beeld Forse lastenverzwaring leaserijders

Dit blijkt uit berekeningen van de Vereniging Auto van de Zaak, op verzoek van De Telegraaf. Hieruit blijkt dat het plan van de Kunduz-coalitie om de ‘verklaring geen privégebruik’ voor leaserijders af te schaffen, veel geld zal gaan kosten voor de leaserijder. Een manager moet vanaf 2013 al snel € 4000,- tot € 6500,- netto per jaar meer betalen.

 

Belastingdienst

Leaseautorijders moeten een bijtelling betalen aan de Belastingdienst, afhankelijk van de aanschafprijs, de uitstoot en hun inkomen. Daardoor moet tot 25 procent van de waarde van de auto bij het inkomen worden opgeteld en er dus meer belasting worden betaald.

 

Momenteel kunnen bezitters van een leaseauto, die jaarlijks minder dan 500 kilometer privé in hun auto rijden, onder de bijtelling uitkomen. Met een ‘verklaring geen privégebruik’ besparen ze honderden tot duizenden euro’s per jaar.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.