Logo
  • Nieuws
  • 2 juli 2010
  • Manon Schuttrups

Flipflops en ontblote buik van collega’s niet gewaardeerd

FNV Bondgenoten roept werknemers er melding van te maken als zij klachten hebben over het werken in de hitte. Dit kan via de website van de vakbond. “We raden de mensen aan zich luchtig te kleden, maar doe het wel beschaafd,” aldus een woordvoerder.

Beeld Flipflops en ontblote buik van collega’s niet gewaardeerd

Dit omdat uit eerder onderzoek van de vakbond bleek dat meer dan de helft van de werknemers zich ergert aan te luchtig geklede collega’s. Met als absoluut dieptepunt de zichtbare blote buik bij mannen. Maar voor een kwart van de werknemers is een collega op flipflops ook al een brug te ver.

“Het mag allemaal wel, maar het is de vraag of je je collega's er een plezier mee doet.”

 

Overleg met werkgever

Maar hitte op de werkvloer moet wel serieus genomen worden. “Hitte kan sneller dan je denkt leiden tot ernstige gezondheidsschade. Zeker in een klimaat als het onze waar hoge temperaturen vaak hand in hand gaan met een hoge luchtvochtigheid,” waarschuwt de bond.

FNV adviseert mensen zich luchtig te kleden, veel te drinken, vaker pauze te houden en als dat kan verkoeling op te zoeken. “In overleg met de werkgever natuurlijk.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.