Logo
  • Nieuws
  • 5 juni 2012
  • Mariel Hovemann

EK 2012: Flink gegokt op werkvloer

43 procent van de Nederlandse werknemers doet mee aan een EK-poule op het werk. 35 procent zegt dat hierdoor de sfeer en de collegialiteit op de werkvloer toeneemt, maar 8 procent ergert zich juist aan de competitiedrang van hun collega’s. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank onder 1000 respondenten.

Beeld EK 2012: Flink gegokt op werkvloer

24 procent van de werknemers legt een flink bedrag neer om mee te doen met de EK-poule: tot zelfs 100 euro per persoon. Het merendeel houdt het echter bij een inzet van 5 tot 10 euro.

 

Valsspelers

De EK-poule op kantoor moet natuurlijk wel geïnitieerd en beheerd worden. In de meeste gevallen wordt afgewacht wie het initiatief neemt; bij 15 procent regelt de directeur het en bij 13 procent houdt de administratie het keurig bij. “De directeur en de administratie zijn meestal betrouwbare partijen, maar een willekeurige collega kan misschien sjoemelen met de poule. Daarom wordt er ook steeds vaker gebruik gemaakt van online poules, zodat valsspelers hun voorspellingen niet stiekem achteraf kunnen wijzigen,” aldus Mark Borgman van NationaleVacaturebank.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.