Logo
  • Nieuws
  • 31 augustus 2009
  • Lianne Bouman

Detailregelingen loonheffing verdwijnen deels

Staatssecretaris Kees Jan de Jager van Financiën is bezig met de voorbereidingen voor een wet die de loonbelasting moet vereenvoudigen. Op Prinsjesdag wordt deze vereenvoudigingswet bekend gemaakt.

Beeld Detailregelingen loonheffing verdwijnen deels

De vereenvoudigingswet moet vooral de regels rond vergoedingen en verstrekkingen van de loonbelasting behapbaarder maken. Vele detailregelingen verdwijnen en worden vervangen dooralgemenere regels.

 

Precieze aanpassingen onduidelijk

Onduidelijk is nog hoe de praktische kant van de wetswijziging er uit zal zien, maar het is zeker dat de wetswijzing zijn invloed zal hebben op de afspraken in arbeidsovereenkomsten. Wat betekent dit voor bijvoorbeeld bestaande afspraken over (vaste) vergoedingen? Wat gaat er veranderen rond het ter beschikking stellen van werkkleding? Hoe werkt de nieuwe wetgeving door naar bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden à la carte en bestaande afspraken, zoals vastgelegd in cao’s of individuele arbeidsovereenkomsten? Op Prinsjesdag wordt meer duidelijk.

 

Periodieke vergoeding

U kunt voor regelmatig terugkerende kosten een algemene periodieke vergoeding verstrekken. Ook eenmalige kosten horen in principe niet thuis in een algemene onkostenvergoeding, maar ze kunnen hiervan toch deel uitmaken, mits ze jaarlijks terugkeren. Te denken valt bijvoorbeeld aan een jaarabonnement op vakliteratuur.

 

 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.