Logo
  • Nieuws
  • 13 maart 2009
  • David Davidson

Bonden: loon inclusief vakantiegeld mag niet

De vakbonden slepen Albert Heijn voor de rechter om een verbod af te dwingen op het alles-in-één uurloon voor parttimers. In dit loon is vakantiegeld inbegrepen.

Beeld Bonden: loon inclusief vakantiegeld mag niet

Hoewel C1000 en Super de Boer ook het alles-in-één loon kennen, gebeurde dit volgens CNV en FNV Bondgenoten in deze gevallen met instemming van de werknemers.

 

De bonden stellen dat werknemers gedupeerd worden door de regeling. Zo worden sommigen gekort op hun aanvullende bijstandsuitkering als gevolg van het hogere maandloon. 

 

CAO

Volgens de bonden mag de afschaffing van het vakantiegeld alleen doorgaan als de werknemers het daar mee eens zijn. De bestaande cao loopt tot april 2010, tot die tijd zijn wijzigingen in de arbeidsvoorwaarden volgens de bonden in strijd met de wet.

 

Albert Heijn betaalt sinds februari aan vijftigduizend parttimers het alles-in-één uurloon uit. Het gaat volgens de keten vooral om scholieren die minder dan 48 uur per maand werken, voor wie het voordeliger is om het vakantiegeld bij hun uurvergoeding betaald te krijgen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.