Logo
  • Nieuws
  • 4 mei 2011
  • Miranda Panse

Bijtelling in Nederland veel hoger dan omringende landen

Wist u dat een Belgische werknemer gemiddeld 77 procent minder bijtelling betaalt dan een Nederlandse werknemer? Vereniging Auto van de Zaak (VAVDZ) onderzoekt elk jaar de verschillen in de bijtelling van omringende landen. Het contrast met de omringende landen is in 2011 weer groter geworden.

Beeld Bijtelling in Nederland veel hoger dan omringende landen

Sceptici wijzen op de in Nederland geldende kortingscategorieën op de bijtelling, waardoor de 20 procent en de 14 procent categorieën zijn ontstaan. Maar zelfs bij een 20 procent bijtellingstarief is de bijtelling in Nederland nog 46 procent duurder dan de bijtelling in de omringende landen.


Herziening

VAVDZ vindt dat de bijtelling de komende jaren ontzien moet worden. In juni gaat er een brief over autobelastingen van staatssecretaris Weekers naar de kamer. VAVDZ wil een volledige herziening van het bijtellingssysteem in Nederland. Het aanpassen en aanscherpen van het huidige systeem leidt alleen tot meer regels en een hogere heffing.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.