Logo
  • Nieuws
  • 14 januari 2010
  • Manon Schuttrups

Bestaande HR-instrumenten onvoldoende

De meerderheid van de werkgevers realiseert zich dat het gereedschap van HR in de toekomst verbeterd moet worden. Dit zei directeur Arbeidsvoorwaardenbeleid Hans van der Steen van AWVN op het jaarlijkse Arbeidsvoorwaardencongres van de werkgeversvereniging.

Beeld Bestaande HR-instrumenten onvoldoende

Hij baseerde zich op een recente ledenenquête. Hieruit blijkt dat 60 procent van de werkgevers zich realiseert dat het bestaande HR-instrumentarium onvoldoende is. Van der Steen riep werkgevers op een actieplan voor duurzame inzetbaarheid op te stellen en om te werken aan fitte werknemers en een fitte organisatie. “Alleen dan kunnen we straks fit aan de periode na de recessie beginnen,” zo stelde hij.

Inzetten op duurzame inzetbaarheid

Kijkend naar de ontwikkeling van de potentiële beroepsbevolking in de komende 25 jaar, zei Van der Steen: “Krapte is onvermijdelijk, dus moéten we inzetten op duurzame inzetbaarheid, om productiviteit en participatie op te voeren.”
Ook gaf hij aan wat werkgevers nu al kunnen doen: “Breng alvast de benodigde en aanwezige competenties in overeenstemming, en onderzoek wat er nodig is om mensen productief, slim en met plezier tot hun 67ste te laten werken.” Verder gaf hij aan dat werkgevers open moeten staan voor diversiteit bij de externe instroom.

Slechts 28 procent van de ondernemers denkt er klaar voor te zijn om ouderen langer te laten doorwerken. 59 procent is hier nog niet mee bezig. Maar van deze groep geeft 71 procent aan hiermee wel aan de slag te willen. 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.