Logo
  • Nieuws
  • 29 juni 2011
  • Lianne Bouman

Belgische werkgevers lopen niet warm voor Nieuwe Werken

België heeft ook kennisgemaakt met het Nederlandse fenomeen Het Nieuwe Werken (HNW). De helft van de Belgische werknemers ziet HNW of Werken 2.0 helemaal zitten. Helaas voor hen heeft 50 procent van hun werkgevers nog zo hun bedenkingen en maakt geen aanstalten HNW in te voeren.

Beeld Belgische werkgevers lopen niet warm voor Nieuwe Werken

Tempo Team België deed hiervoor onderzoek onder 517 vaste en tijdelijke werknemers en 210 HR-managers in België. Werkgevers zien HNW niet zitten, omdat zij vrezen dat de betrokkenheid bij het bedrijf en de collegialiteit onder werknemers erdoor op achteruit zouden gaan.

 

Werknemers geven echter aan dat thuiswerken goed is voor hun privéleven en dat zij daardoor beter gericht op hun werk aan de slag kunnen. Bijna de helft van de respondenten geeft aan thuis productiever te zijn dan op kantoor.

 

Mannen zijn voorstanders

Vooral mannen willen graag thuiswerken. Vrouwen zijn geïnteresseerder in deeltijdwerken. Ook werknemers met kinderen willen graag dat hun werkgever HNW toestaat. De reden om thuis te werken verschilt: jonge werknemers werken graag thuis vanwege de sfeer, beter contact met vrienden en familie en de mogelijkheid om tussendoor huishoudelijke klusjes te doen. De oudere generatie werkt graag thuis vanwege de betere concentratie en werkefficiëntie.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.