Logo
  • Nieuws
  • 20 januari 2010
  • Manon Schuttrups

Werkgever wil niet langer doorwerken

Over het algemeen vinden werkgevers het doorwerken tot 67 jaar een goed plan. Zolang dat tenminste niet voor hen zelf geldt. Dit blijkt uit een nog ongepubliceerd onderzoek van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI).

Beeld Werkgever wil niet langer doorwerken

Van de duizend ondervraagde werkgevers ligt de gemiddelde leeftijd om te stoppen met werken op 63 jaar. Een aantal wil nog wel langer doorwerken, maar slechts 10 Procent wil ook na zijn 65ste actief zijn.

 

Liever geen oudere werknemers

Dat werknemers langer doorwerken vinden werkgevers wel een goed idee. Maar dan liever niet in hun eigen bedrijf. Driekwart van de werkgevers stuurt oudere werknemers vervroegd met pensioen, om zo de crisis door te komen. 70 Procent kiest voor arbeidstijdverkorting en 67 procent ziet financiële stimulansen voor vrijwillig vertrek als beste optie.

 

Echt positief denken werkgevers niet over oudere werknemers: ze zijn duur, inflexibel, vaker ziek en minder productief. 70 Procent van de ondernemers heeft dan ook nooit een werknemers die met pensioen wil, gevraagd langer te blijven.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.