Logo
  • Nieuws
  • 31 mei 2012
  • Mariel Hovemann

Vakantiewerkers voorgelicht op Facebook

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) lanceert de Facebook-actie Lekker geregeld. Dit is een campagne voor jongeren tussen de 13 en 23 jaar met of op zoek naar vakantiewerk of een bijbaan. Het doel ervan is hen op een interactieve manier  te informeren over hun rechten en plichten als werknemer.

Beeld Vakantiewerkers voorgelicht op Facebook

Het ministerie voert jaarlijks campagne om jongeren te wijzen op de regels die voor hen gelden. Het gaat dan onder meer om minimumloon, arbeidstijden en welk werk ze wel en niet mogen doen. Op de actiepagina Lekker geregeld kunnen jongeren hun kennis testen door vragen te beantwoorden en ontvangen zij een ansichtkaart in de setting van één van de vier meest beoefende vakantiebaantjes. In welke setting dat is, hangt af van de juiste antwoorden. De profielfoto van de jongere wordt gebruikt in de ansichtkaart en is zichtbaar op zijn of  haar wall. Vervolgens kan de jongere de kaart delen met zijn of haar vrienden, waardoor de jongere automatisch meedingt naar de weekprijs.

Meer informatie over de campagne is te vinden op www.facebook.com/zomercampagne.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.