Logo
  • Nieuws
  • 2 april 2010
  • Mariel Hovemann

Start keurmerk gezinsvriendelijk werkgeverschap

Het keurmerk voor gezinsvriendelijk werkgeverschap gaat er komen. Lof, Qidos en het Amsterdam Center for Career Research pakken de ontwikkeling ervan op. Dit naar aanleiding van de oproep van minister André Rouvoet eind vorig jaar.

Beeld Start keurmerk gezinsvriendelijk werkgeverschap

Uit recent onderzoek van de Persgroep Banen en Nyenrode Business Universiteit blijkt dat de belangrijkste drijfveer bij een keuze voor een baan of werkgever is een goede werk-privé verhouding. Werkgevers zijn zich daar meer en meer van bewust zo laat eerder onderzoek van Jeugd en Gezin zien. Zij zijn bezig om met individuele oplossingen en flexibiliteit talent voor hun organisatie te verkrijgen en te behouden. Volgens de initiatiefnemers kan het keurmerk op positieve wijze bijdragen aan deze klimaatverandering.

 

Stimulans

Het keurmerk is bedoeld om werkgevers te belonen die voorop lopen in het realiseren van een optimale balans tussen werk en zorg voor hun werknemers. Daarnaast beoogt het keurmerk een stimulans te zijn en biedt het handvatten voor andere werkgevers om werk en zorg op elkaar af te stemmen. Het streven is eind 2010 aan de eerste werkgevers het keurmerk te verstrekken.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.