Logo
  • Nieuws
  • 21 december 2010
  • Dagmar Hendriks

Meer werken oké, maar dan wel flexibel

Een kwart van de werkenden in loondienst zou meer uren betaald willen werken als zij daarbij de tijden en werkplek grotendeels zelf kunnen bepalen. Twee werkdagen per week is daarbij het gemiddelde extra aantal uren.

Beeld Meer werken oké, maar dan wel flexibel

Dit blijkt uit een enquête van ECP-EPN naar de feitelijke ontwikkelingen rond Het Nieuwe Werken onder 2448 personen, uitgevoerd door onderzoeksbureau CentERdata in Tilburg.

Het Nieuwe Werken

Nu de economie weer groeit en de arbeidsmarkt aantrekt, is Het Nieuwe Werken een kansrijke mogelijkheid het arbeidsaanbod te verhogen. Dat is nodig omdat de komende jaren de babyboomers arbeidsdeelname beëindigen, wat het ontstaan van krapte op de arbeidsmarkt zal versnellen. Zestig procent van de personen die deelnemen aan het arbeidsproces of zouden kunnen werken beschouwt een werkgever die flexibel werken ondersteunt als aantrekkelijker.

Reistijd

Uit het onderzoek blijkt verder dat meer dan de helft van de respondenten het grootste deel van hun tijd nog werkt op een vaste kantoorlocatie, met vaste werktijden. Van de werkenden heeft nog steeds driekwart een vaste werkplek. Gemiddeld denken de werkenden per week 33 procent minder tijd aan reizen kwijt te kunnen zijn. Gemiddeld reist men nu zes uur per week en verwacht wordt dat dit door flexibel te werken twee uur minder wordt.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.