Logo
  • Nieuws
  • 5 december 2011
  • Mariel Hovemann

Mannen en voltijders werken de meeste uren over

Ruim één op de drie werknemers werkt regelmatig over. Dit zijn merendeels mannen en voltijders, werkzaam in de informatie- en communicatiesector zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Beeld Mannen en voltijders werken de meeste uren over

In 2010 gaf 37 procent (m 41 procent, v 32 procent) van de werknemers aan regelmatig over te werken. Dit zijn 2,3 miljoen personen. Het verschil tussen mannen en vrouwen heeft onder andere te maken met het feit dat vrouwen vaker in deeltijd werken. Van de voltijders werkt 43 procent regelmatig over, terwijl dat onder deeltijders 29 procent is.

 

Sector

In de informatie- en communicatiesector werken de meeste overwerkers: ruim 43 procent. In de bouw is dat een stuk minder, bijna 30 procent.

 

Mannen en voltijders

 

Werknemers die regelmatig overwerken werken gemiddeld bijna 6 uur per week over (m 7 uur, v 4,5 uur). Ook dit verschil heeft te maken met het feit dat vrouwen vaker in deeltijd werken.

Werknemers in de sectoren handel, vervoer en horeca werken gemiddeld de meeste uren over. Werknemers in de vervoerssector voeren de lijst aan met gemiddeld 9 uur overwerk.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.