Logo
  • Nieuws
  • 29 april 2013
  • Ella Beentjes

Harry van de Kraats nieuwe algemeen directeur AWVN

Harry van de Kraats, HR-directeur van NS begint per 1 augustus 2013 als algemeen directeur van werkgeversvereniging AWVN.  Van de Kraats volgt daarmee Mees Hartvelt op die tijdelijk de dubbelfunctie voorzitter-directeur vervulde. "Een moderne manager die deskundig en ervaren is op het personeelswerk, maar die ook affitniteit heeft met bredere bedrijfseconomische vraagstukken," aldus AWVN over hun nieuwe algemeen directeur.

Van de Kraats werkte na zijn studie rechten in Utrecht in diverse HR-functies bij Unilever. Hij werkte bij Wolters Kluwer als Commercieel Directeur en van 2005 tot 2010 was hij als directielid van TomTom International medeverantwoordelijk voor de snelle groei van die organisatie: van enkele honderden naar meer dan 3.000 medewerkers. Van de Kraats was tot dusver bestuurslid van AWVN en een van de drijvende krachten achter een initiatief van HR-directeuren van een aantal grote Nederlandse bedrijven die in de afgelopen twee jaar op de achtergrond een sterke bemiddelende en sturende rol had bij de instandhouding van de dialoog tussen werkgevers en vakbonden in het poldermodel.

In werkgeverskringen wordt Van de Kraats gezien als een moderne manager die gelooft in moderne arbeidsverhoudingen en betrokkenheid van de medewerkers.  In een vraaggesprek met het blad Werkgeven zei Van de Kraats naar aanleiding van de ontwikkelingen bij NS:  "Het is tijd voor de volgende stap: moderne arbeidsverhoudingen, waarin werkgever en werknemers vooral náást elkaar en niet tegenover elkaar staan." Van de Kraats introduceerde bij NS bijvoorbeeld een door AWVN ontwikkeld online platform om de dialoog met medewerkers over arbeidsvoorwaarden te vergemakkelijken en daardoor hun betrokkenheid te vergroten.

HR-discipline en bedrijfsdoelstellingen verbinden


AWVN ziet in Van de Kraats de ideale persoon om de HR-discipline te verbinden met de bedrijfsdoelstellingen van de AWVN-leden. Volgens AWVN weet hij als geen ander aan welke dienstverlening en informatie de moderne werkgever behoefte heeft. De werkgeversvereniging is als dienstverlener actief op vrijwel alle terreinen van werkgeverschap en personeelswerk, maar geniet vooral bekendheid als adviseur en onderhandelaar op het gebied van arbeidsvoorwaarden. AWVN is aan de werkgeverszijde betrokken bij vrijwel alle belangrijke cao’s.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.