Logo
  • Nieuws
  • 16 september 2009
  • David Davidson

FNV Jong: slimmerds wél door tot 67ste

De jeugdafdeling van de FNV presenteerde dinsdag een opvallend alternatief voor de algehele verhoging van de AOW leeftijd: alleen hoogopgeleiden moeten doorwerken tot hun 67ste. Dat meldt de Volkskrant.

Beeld FNV Jong: slimmerds wél door tot 67ste

Mensen met een hbo-diploma of  universitaire graad kunnen best wat langer door. Maar voor lageropgeleiden is dat een heel ander verhaal, aldus FNV Jong. Zij werken vaak van jongs af aan en zijn  oververtegenwoordigd in de zware beroepen. Ze leven bovendien korter.

 

Daarmee tekent zich een tegenstelling af binnen de FNV. De jongeren binnen de FNV zijn bereid tot deze handreiking, terwijl de ouderen faliekant tegen iedere verhoging van de AOW-leeftijd zijn.

 

SER-alternatief

De vakbonden hebben tot 1 oktober de tijd om samen met werkgevers en kroonleden tot een alternatief plan te komen voor de AOW-verhoging. Als de partijen er in de Sociaal Economische Raad niet uitkomen, staat vast dat iedereen voortaan moet doorwerken tot 67jaar.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.