Logo
  • Nieuws
  • 14 september 2010
  • Dagmar Hendriks

Flexibilisering leidt tot complexe arbeidsverhoudingen

Het proces van flexibilisering van arbeid leidt tot complexe arbeidsverhoudingen en geeft continuïteitsproblemen in bedrijven. De werkgevers/werknemersverhouding verandert, het wordt onduidelijk wie welke taken heeft, hoe de verhoudingen tussen intern medewerker en externe kracht liggen en wie het merk gaan dragen. Om dit probleem op te lossen is denkkracht nodig.

Beeld Flexibilisering leidt tot complexe arbeidsverhoudingen

Dat concludeerde de top van dienstverleningsbedrijven tijdens een rondetafelbijeenkomst over de toekomst van professionele dienstverlening georganiseerd door het Professional Services Institute (PSI) van Nyenrode Business Universiteit.

 

Andere indeling van organisaties

De flexibilisering van de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat professionele bureaus er in de toekomst anders uitzien. Een aantal grote bureaus, bijvoorbeeld in de accountancy, zullen in aantal professionals gehalveerd zijn. Maar ook de klantorganisaties zullen minder vast personeel hebben. Voor een deel komt dat doordat nieuwe generaties werknemers en professionals geen uitdaging ervaren in een vaste arbeidsrelatie bij (grote) organisaties.

 

Denkkracht

Met de rondetafelbijeenkomst is de start gemarkeerd van de Nyenrode Community for Professional Services, een initiatief van het Professional Service Insititute (PSI). Binnen de Nyenrode Community for Professional Services worden de verschillende thema's rondom Professionele dienstverlening van de toekomst samen met de professionele aanbieders en klanten opgepakt.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.