Logo
  • Nieuws
  • 24 juni 2011
  • Lianne Bouman

CO2 bespaarmeter berekent effect Het Nieuwe Werken

Mobiel werken zorgt voor een CO2-verlaging van 25 procent per medewerker. Dat blijkt uit onderzoek van ingenieursbureau DHV. Met dit onderzoek als maatstaf heeft Vodafone de CO2 bespaarmeter gelanceerd. Bedrijven kunnen ermee berekenen hoeveel CO2 zij besparen door het invoeren van Het Nieuwe Werken.

Beeld CO2 bespaarmeter berekent effect Het Nieuwe Werken

Vodafone beweert dat flexibel werken kan leiden tot een flinke CO2-besparing. Wanneer 100 medewerkers een dag minder deelnemen aan het woon-werk-verkeer, beweert de telefoonaanbieder dat een bedrijf 42.238 kilo aan CO2 bespaart. Volgens het telecombedrijf is het woon-werkverkeer verantwoordelijk voor 77 procent van de CO2-uitstoot.

 

De CO2-bespaarmeter laat in een paar stappen zien wat de voordelen zijn van mobiel werken ten aanzien van het milieu. Vodafone hoopt dat het initiatief bedrijven, die Het Nieuwe Werken (HNW) nog niet hebben ingevoerd, aanmoedigt om HNW een kans te geven.

 

Tip

U kunt hier aan de slag met de CO2 bespaarmeter.  

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.