Functie:Advocaat
Organisatie:Bird&Bird
Annemarieke is advocaat in de arbeidsrechtpraktijk van Bird & Bird in Den Haag.
Ze adviseert zowel Nederlandse als internationale cliënten over uiteenlopende arbeidsrechtelijke vraagstukken. Annemarieke heeft zich gespecialiseerd in het snijvlak tussen arbeidsrecht en ondernemersrecht (waaronder specifiek het medezeggenschaps- en stakingsrecht), en heeft tevens ruime ervaring met reorganisaties, privacy op de werkvloer en individuele werknemerszaken (zoals disfunctioneren en ontslag). Annemarieke voert een gecombineerde advies– en procespraktijk.
Annemarieke is advocaat sinds 2010 en werkt sinds 2013 bij Bird & Bird. Ze is afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht met een Master in Nederlands Civiel Recht. Annemarieke schrijft regelmatig bijdragen voor de online juridische portal van Bird & Bird, BirdBuzz, en diverse annotaties van haar worden gepubliceerd in het vaktijdschrift 'Jurisprudentie in Nederland'. Daarnaast is ze lid van de Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten en de Vereniging voor Arbeidsrecht.
Bijdragen
Blog
In de zomer van 2016 beheersten de stakingen bij KLM en Schiphol enige tijd het nieuws. Werd de staking nu verboden of niet – en hoe ver zouden de vakbonden mogen gaan met het verstoren van de drukste periode van het jaar? De zaak was om verschillende redenen interessant. Hieronder volgen vijf opvallende onderdelen van de staking bij KLM en Schiphol.
Blog
Een individuele werknemer heeft in de regel weinig (legale) middelen om zijn werkgever onder druk te zetten als hij het ergens niet mee eens is. Werknemers kunnen als collectief echter wel degelijk invloed uitoefenen en iets gedaan krijgen. Er zijn diverse collectieve acties denkbaar, maar een uiterst pressiemiddel is toch wel het uitroepen van een staking. Hoe zit het ook alweer met staken – en vooral, wat mag wel, en wat mag niet?
Blog
Wanneer heeft een werknemer recht op een ‘billijke vergoeding’ in geval van beëindiging van het dienstverband? En hoe wordt de hoogte van de billijke vergoeding bepaald? De eerste uitspraken leken erop te duiden dat de hoogte van de billijke vergoeding werd gerelateerd aan die van de transitievergoeding. Op 16 oktober 2015 heeft de kantonrechter te Rotterdam echter een vergoeding toegewezen die ruimschoots hoger lag dan de transitievergoeding – en ook in hoger beroep is die vergoeding in stand gelaten.