Logo

Zoekresultaten

Er zijn 15 items voor podcast gevonden. Pagina 1 van 2.

Zoeken
De zoekmachine zoekt standaard op alle trefwoorden afzonderlijk waarbij documenten met alle trefwoorden het beste scoren en dus bovenaan verschijnen. Bovendien houdt de zoekmachine rekening met het tekstelement waarin het trefwoord verschijnt: een trefwoord in de kop van een artikel of in de introductietekst scoort hoger dan hetzelfde trefwoord in de lopende tekst. Ook de frequentie van het trefwoord in het document en een eventuele publicatiedatum bepalen de relevantie van een document.

Zoekopdracht aanpassen
Verder kunt u ook gebruik maken van AND, OR en quotes om uw zoekopdracht aan te passen, bijvoorbeeld:
- digitaal AND transformatie zoekt alleen naar document waarin beide trefwoorden voorkomen
- digitaal OR transformatie zoekt naar documenten waarin één van beide of beide trefwoorden voorkomen
- "digitale transformatie" zoekt alleen naar documenten waarin beide woorden na elkaar voorkomen

Sorteren
U kunt sorteren op:
- Relevantie: het systeem houdt rekening met publicatiedatum en score (het voorkomen van woorden in het document)
- Datum: het systeem toont documenten met de meest recente publicatiedatum het eerst
- Score: het systeem toont documenten met de hoogste score het eerst en houdt geen rekening met publicatiedatum

De HR Podcast afl. 99 - Harold Vreeburg, Directeur HR Croonwolter&dros over HR-leiderschap

In deze aflevering van de HR Podcast is Harold Vreeburg, Directeur HR Croonwolter&dros te gast. Hij spreekt met Toine Al en Ruud Coumans over de ontwikkeling en transformatie van de onderneming om deze fit te maken voor de toekomst. Hierbij ligt voor Harold de nadruk op de mens, effectieve teams, cultuur en leiderschapsontwikkeling.

De HR Podcast afl. 96 - Gijs Staverman en Rick de Rijk over de leider als dj

Hoe kan het werk van een landelijk bekende dj met een groot publiek helpen de verschillende facetten van leiderschap beter te doorgronden? In aflevering 96 van de HR Podcast gaan Toine Al en Ruud Coumans in gesprek met radio-dj Gijs Staverman en Rick de Rijk van Gooiconsult. 

De HR Podcast afl. 92 - Caroline Tervoort, CHRO KPMG Nederland over de impact en rol van de HR-leider

Wat bepaalt in de huidige tijd de rol van de HR-leider en hoe kan deze het beste op de voorgrond treden? En hoe waarborg je inclusie, psychologische en sociale veiligheid nu écht? Voor de HR Podcast spraken Toine Al en Ruud Coumans hierover met Caroline Tervoort, CHRO van KPMG Nederland en CHRO of the Year 2023.

De HR Podcast afl. 95 - Arnoud Raskin over natuurlijk leiderschap: ‘Ik geloof er heilig in dat iedereen potentieel heeft’

Managers kunnen veel leren van straatkinderen. Dat is de stellige overtuiging van Arnoud Raskin, sociaal ondernemer en ontwikkelaar van innovatieve leiderschapsopleidingen. Volgens hem kan iedereen iets positiefs bijdragen. ‘De vraag is alleen: wordt de context geschapen waarin dat kan?’

De HR Podcast afl. 91 - Maartje Vos, VP HR DHL: 'Toen ik startte, was het pakketje key; nu staat de mens centraal'

Het belang van HR vatte Maartje Vos, VP HR eCommerce DHL Benelux, in een interview in 2021 kernachtig samen met de woorden: “Zonder topwerkgeverschap geen marktleiderschap.” Hoe geeft zij dat in de praktijk vorm? 

Thomas Mulder, CHRO VodafoneZiggo: 'HR schuift veel meer op naar het centrum van de organisatie'

In aflevering 80 van de serie podcasts over innovatie en leiderschap in HR gaan Toine Al en Ruud Coumans in gesprek met Thomas Mulder, executive director HR bij VodafoneZiggo. Onder meer over de vraag hoe HR om moet gaan met de snelle veranderingen op de werkvloer en de hete hangijzers van dit moment.

De HR Podcast – afl. 62 – Hoe HR met meer breinkennis meer impact kan maken

HR draait om mensen, en dan vooral: gedrag en het sturen en beïnvloeden daarvan. Dat vraagt om kennis van het menselijk brein. Hoewel in de laatste jaren de belangstelling voor het brein is gegroeid, is er op de werkvloer nog een wereld te winnen. Interventies worden nog te veel gedaan zonder voldoende inzicht in de oorzaken van het gedrag waar de interventie op gericht is, zegt neurowetenschapper en psycholoog Marcia Goddard. 

De HR Podcast afl. 64 – Een betere dynamiek in de boardroom verbetert het succes van de organisatie

Het directieteam is het exclusieve domein waar de HR-directeur of CHRO aan tafel zit met de CEO en de andere leden van het 'executive committee'. De dynamiek in de boardroom loopt niet altijd op rolletjes: verborgen agenda’s, politieke spelletjes en grote ego’s, maar ook de gewoonte van lang met elkaar samenwerken en de toetreding van een nieuw teamlid kunnen de top minder effectief maken. En dat straalt onvermijdelijk uit naar de rest organisatie. Dus is het van groot belang dat een directieteam zichzelf periodiek onderhoudt en nieuwe energie gunt: een ‘board boost’ als het ware.

De HR Podcast – Afl. 56: CHRO of the Year 2021, Tjahny Bercx van LeasePlan over digitalisering en thuiswerken

Elk jaar is de prestigieuze verkiezing CHRO of the Year. Eind 2021 werd Tjahny Bercx van Leaseplan tot winnaar verkozen. De jury van vorige CHRO’s of the Year vindt hem een visionair en uitblinken in innovatie, impact en inspiratie. Bercx is één van de roergangers van de ingrijpende digitalisering van mobiliteitsbedrijf LeasePlan. Hoe heeft hij het bedrijf met 9000 medewerkers in beweging gekregen? Welke rol speelt hij daarin zelf? En heeft remote werken het digitaliseringsproces helpen versnellen?

De HR Podcast – afl. 57: Oud-CHRO Sander Nieuwenhuizen: Analytische psychologie maakt evenwichtiger HR-leiders

Na meer dan 30 jaar in de fast lane van HR, vond Sander Nieuwenhuizen het tijd voor een sabbatical. Hij gaf de zware positie van CHRO van Deloitte in Nederland op om zich te bezinnen op een nieuwe toekomst. Mede door de pandemie zette Sander een scherpe koerswijziging in en ging hij analytische psychologie studeren in Zurich. Nu kijkt hij op afstand - maar niet afstandelijk - naar leiderschap in HR. En dat geeft interessante inzichten.