Logo
  • Nieuws
  • 2 juni 2017

Handhaving Wet DBA weer met half jaar uitgesteld

Om opdrachtgevers en -nemers voldoende tijd te geven om hun werkwijze aan te passen, wordt de handhaving van de nieuwe zzp-wet nu met een half jaar uitgesteld zo heeft staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes bekendgemaakt.

Beeld Handhaving Wet DBA weer met half jaar uitgesteld

Vanwege de onduidelijkheden rondom de Wet DBA was handhaving al uitgesteld tot 1 januari 2018. Nu heeft staatssecretaris de handhaving met nog een half jaar opgeschort tot 1 juli 2018.

Tot die tijd kunnen opdrachtgevers en opdrachtnemers geen boetes of naheffingen krijgen als achteraf blijkt dat er sprake is van een dienstbetrekking. Uitgezonderd kwaadwillenden aldus de staatssecretaris.
De Belastingdienst benadrukt dat werkgevers en werknemers gebruik kunnen blijven maken van de modelovereenkomsten die de Belastingdienst heeft opgesteld.

Aanpassingen Wet DBA

Een werkgroep met ambtenaren van verschillende ministeries heeft voorstellen voor het kwalificeren van de arbeidsrelatie om zo de Wet DBA vlot te trekken. Het volgende kabinet gaat aan de slag met de 10 aanbevelingen uit het rapport. Lees hier meer over de aanpassingen.

Producttips