Logo
 • Nieuws
 • 21 januari 2015
 • Bron: LinkedIn

Top 10 meest gebruikte woorden HR LinkedIn-profielen

Voor het vijfde jaar op rij heeft LinkedIn de profielen van haar leden onder de loep genomen om te kijken wat de meest gebruikte woorden zijn. Welke buzzwords hebben de Nederlandse HR-professionals in 2014 het meest gebruikt in hun profiel?

 1. Strategisch
 2. Gedreven
 3. Georganiseerd
 4. Gespecialiseerd
 5. Verantwoordelijk
 6. Gepassioneerd
 7. Enthousiast
 8. Ambitieus
 9. Uitgebreide Ervaring
 10. 'Track Record'

Voor wie zelf ook van plan is om aan de slag te gaan met zijn professionele profiel, is het verstandig om clichés te vermijden. Woorden waarmee je in ieder geval niet meer opvalt zijn 'creatief', 'gedreven' en 'gespecialiseerd'.

Welke termen moet je juist wel gebruiken?

Ben je ontzettend creatief, heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ben je enorm gedreven, zorg dus dat je opvalt tussen andere profielen. Onderstaande tips helpen je op weg:

1. Vertel niet wat je kan, laat zien wat je kan.

Het elimineren van de buzzwoorden op je profiel is een geweldig begin, maar waak ervoor dat je niet het ene buzzwoord met het andere vervangt. Laat met voorbeelden zien waaróm je creatief bent. Heeft jouw creativiteit tot geweldige resultaten geleid? Of heeft het je verder geholpen in je carrière? Je kan dit gemakkelijk laten zien door voorbeelden van je werk te uploaden in je ‘summary’.

2. Weg met die vakantiefoto!

Kijk eens goed naar je profielfoto. Geeft deze een goed beeld van jouw professionele persoonlijkheid? Onderschat de waarde van de profielfoto niet. Als je een profielfoto hebt is de kans dat je profiel bekeken wordt 14 keer hoger dan als je er geen hebt.

3. Maak anderen nieuwsgierig.

Laat mensen niet zoeken naar je kwaliteiten. Met een sterke headline kun je mensen nieuwsgierig maken om jou te leren kennen. En ben je actief op zoek naar een baan? Zet dat dan in je headline!

4. Laat je van je beste kant zien.

Wat is nou een betere manier om te laten zien dat je gedreven bent dan door je vrijwilligerswerk op je profiel te zetten. Het kan helpen om aangenomen te worden. Onderzoek van LinkedIn in de VS heeft aangetoond dat werkgevers ervaring met vrijwilligerswerk net zo belangrijk vinden als betaald werk.

5. Vaardigheden maken de man.

Het toevoegen van vaardigheden (skills) aan je profiel vergroot de kans dat je op LinkedIn bekeken wordt met 13 keer. Je vaardigheden bieden een visueel overzicht van jouw professionele identiteit op een makkelijke en overzichtelijke manier. Maak een mooie mix van high level en niche vaardigheden om ervoor te zorgen dat je naar boven komt in de voor jouw interessante zoekresultaten.

6. Geef je fans een plek op jouw profiel.

Laat anderen voor je spreken door het vragen van aanbevelingen (recommendations). Voor de beste aanbevelingen vraag je hen om specifieke voorbeelden van je vaardigheden en talenten te geven.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.