Logo
  • Nieuws
  • 11 augustus 2014

Payrolling: markt vraagt om flexibiliteit

Er is sprake van een groeiende vraag naar flexibiliteit op de arbeidsmarkt. Dit blijkt uit de laatste cijfers van de marktmonitor van de bracheorganisatie van payrollbedrijven, de VPO-Marktmonitor. In het eerste halfjaar van 2014 is de werkgelegenheid in de payrollsector gestegen. De omzet van payrollbedrijven groeide in de eerste zes maanden met vijf procent ten opzicht van het eerste halfjaar van 2013.

Het gaat de goede kant om met de markt van payrollbanen. Terwijl in 2012 het halfjaarcijfer nog -6 procent was, en in 2013 0 procent heeft het eerste halfjaar van 2014 al + 5 procent opgeleverd. De huidige markt kenmerkt zich met een grote behoefte aan flexibiliteit. Naar verwachtingen neemt dit de komende jaren alleen maar toe.

Dit blijkt onder andere uit het in TNO-onderzoek ‘De toekomst van flex’. “Payrolling speelt in op deze behoefte en blijkt daarmee een breed geaccepteerde en erkende manier van hr-dienstverlening te zijn in de markt. Ondernemers zien dan ook steeds vaker de voordelen van payrolling,” aldus Jeu Claes, voorzitter van de VPO.

Last van de schouders

Het werkgeverschap is steeds complexer geworden, hiervoor is het werken met payrolling een goede oplossing voor organisaties. Deze payrollondernemingen nemen de administratieve en financiële verplichtingen, zoals kosten die zijn verbonden aan bijvoorbeeld disfunctioneren, ziekte, arbeidsongeschiktheid en verlof, zoveel mogelijk over van de werkgever.

Hier verdwijnen voor werkgevers zoveel mogelijk de rompslomp aan administratieve en financiële verplichtingen die het hebben van personeel met zich meebrengen. Met behulp van een payrollonderneming kan de organisatie zelf zicht richten op de kernactiviteiten.

VPO-keurmerk

Bij payrolling is het essentieel dat er met goed werkgeverschap en transparantie in de dienstverlening wordt gewerkt. Daarin onderscheidt goede payroll zich van slechte. De payrollondernemingen aangesloten bij VPO bieden deze zekerheid van een professionele invulling van het werkgeverschap.

Jeu Claes: “De kern van het VPO-keurmerk wordt gevormd door transparantie over de aard en inhoud van de arbeidsovereenkomst en de invulling van het werkgeverschap. Zo moet voor een werknemer o.a. van begin af aan duidelijk zijn bij wie hij in dienst is en onder welke voorwaarden. Bovendien is het VPO-keurmerk een waarborg voor goede arbeidsvoorwaarden en een goed sociaal kader met stevige herplaatsingsinspanningen gebaseerd op het van-werk-naar-werkprincipe.”

Bekijk deze video over de voor- en nadelen van payrolling.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.