Logo
  • Nieuws
  • 1 december 2022

De HR Podcast afl. 74 - Met nudging en framing het gedrag van medewerkers positief beïnvloeden

Als HR-professional loop je vroeg of laat tegen gedrag van medewerkers aan waar je niet blij mee bent. Zoals medewerkers die geen eigen regie nemen over hun inzetbaarheid, niet reageren op MTO’s of geen gebruik maken van opleidingsbudgetten. Of wat dacht je van leidinggevenden die verzaken om gesprekken met hun mensen te voeren? Of het goede voorbeeld te geven aan hun team? Een gangbare reactie is om het gesprek aan te gaan en uit te leggen waarom je denkt dat het anders kan. Maar dit is erg tijdrovend en vereist veel overtuigingskracht. Gelukkig kan dat ook anders!

Beeld De HR Podcast afl. 74 - Met nudging en framing het gedrag van medewerkers positief beïnvloeden

In deze aflevering van de HR Podcast is Lindi Boeije, framingspecialist bij Taalstrategie en docent Masterclass Nudging en framing voor HR, te gast. Zij legt aan de hand van sprekende voorbeelden uit hoe je door nudging en framing het gedrag van medewerkers positief kunt beïnvloeden. En hoe je hen een ‘duwtje’ kunt geven in de door jou gewenste richting.

De HR Podcast is een initiatief van CHRO.nl, HR Praktijk en HR Academy en gaat over leiderschap en innovatie in HR. Elke twee weken verschijnt een nieuwe aflevering. Luister onderweg, op het werk of thuis in de bekende podcast apps zoals Spotify, Apple Podcast en Google Podcast. Abonneer je in de app op de HR Podcast, zodat je geen aflevering meer hoeft te missen. Kijk voor alle info op www.hrpodcast.nl.

Lindi is ook spreker tijdens HR Day - Circle of Influence. 

HR Academy - Kennis op niveau! HR Academy is er speciaal voor HR-professionals en functionarissen met personeelsverantwoordelijkheid. Want we hebben ons helemaal gespecialiseerd in kennisopleidingen op het gebied van human resources management. We weten hoe breed dat speelveld is en we kennen de veelheid aan onderwerpen waarvan je op de hoogte moet zijn. Daarom helpt HR Academy je om in jouw dagelijkse praktijk effectief te zijn en te groeien in je vak. Daarvoor bieden we je hoogwaardige opleidingen om je kennis op niveau te brengen én te houden. Van wet- en regelgeving tot strategie en beleid.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.