Logo
  • Nieuws
  • 5 november 2013

Nederlander levert graag loon in 


Nederlandse werknemers willen best een deel van hun salaris inleveren als zij daarvoor een grotere leaseauto, een beter pensioen of een inhoudelijk interessantere baan terugkrijgen. Meer dan 41 procent van de werknemers zou voor die laatste optie zelfs 4,1 procent van hun nettosalaris inleveren. Dat blijkt uit het Nationaal Salaris Onderzoek van Intermediair onder ruim 109.000 Nederlanders. Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit.

Beeld Nederlander levert graag loon in 


Nederlandse werknemers zijn niet altijd tevreden met hun salaris, maar zijn wel bereid nettosalaris in te leveren voor andere secundaire arbeidsvoorwaarden. Vooral een inhoudelijk interessantere baan is een populair doel. Ook geeft 38 procent van de Nederlanders aan salaris in te willen leveren in ruil voor een pensioen dat later 10 procent hoger ligt. Een derde van de respondenten zou een loonsverlaging van 3 procent accepteren als zij daardoor hun baan kunnen behouden.

Verlof en leaseauto

Ook extra verlofdagen en een grotere, betere leaseauto zijn populair bij werknemers. Ruim een kwart wil toeleggen voor 5 extra vakantiedagen en 16,5 procent zou dat doen voor een mooiere leaseauto. 



Top 5: inleveren voor extra’s 

  1. Inhoudelijk interessantere baan           41,4%
  2. Pensioen dat later 10% hoger ligt         38,0%
  3. Baanbehoud                                         33,9%
  4. Vijf extra verlofdagen                          25,7%
  5. Werk dichter bij huis                             23,9%

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.