Logo
  • Nieuws
  • 2 december 2010
  • Dagmar Hendriks

Zo denken uw werknemers erover…

Voor maar liefst 88 procent van de Nederlandse werknemers is diversiteit een factor van belang. Naast diversiteit hechten werknemers vooral aan aandacht voor een gezonde werkomgeving. De locatie van de werkplek is slechts voor de helft van hen belangrijk. Dit blijkt uit een online onderzoek van Vitae, onder 600 professionals.

Beeld Zo denken uw werknemers erover…

Volgens de ondervraagden moet aandacht gegeven worden aan verschillen in competenties, leeftijd, sekse en culturele achtergrond. Naast diversiteit scoort ook gezondheid hoog als belangrijk thema bij werknemers. Slechts 1 procent van de respondenten gaf aan gezondheidsmanagement; met aandacht voor zaken als stresspreventie, vitaliteit, werk/privé balans en arbo/veiligheid, helemaal niet belangrijk te vinden.

 

De eisen die de werknemer stelt aan de locatie blijkt minder belangrijk dan gedacht. Slechts iets meer dan de helft van de respondenten geeft aan een bijzondere locatie, interieur of goed uitzicht vanaf de werkplek belangrijk te vinden.

 

Duurzaamheid

Ook duurzaamheid wordt door de professionals veel aangegeven als een belangrijk onderwerp dat door de organisatie voor wie zij werken opgepakt dient te worden. Meer dan driekwart van de respondenten hecht veel waarde aan het feit dat een organisatie zich inzet om duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering, dienstverlening of productie. Dat kan bijvoorbeeld door het maken van een CO2 footprint of het opzetten van een duurzaam HR-beleid.

 

Overige waarnemingen

84 procent van de respondenten hecht waarde aan het kunnen afstemmen van arbeidsvoorwaarden op basis van hun individuele wensen. Voornamelijk verlofregelingen, opleidingen en bedrijfsfitness scoren hoog. Maar liefst 87 procent van de professionals vindt het belangrijk zelf te kunnen bepalen waar hun opleidingsbudget aan wordt besteed.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.