Logo
  • Nieuws
  • 3 juni 2010
  • Lianne Bouman

Winstgevende autoregelingen niet altijd bekend

Uit een studie onder 875 mensen door het bureau GfK in opdracht van Milieu Centraal blijkt dat ruim een kwart (27 procent) onwetend is van de vrijstelling van wegenbelasting voor sommige modellen die zeer weinig CO2 uitstoten.

Beeld Winstgevende autoregelingen niet altijd bekend

Ook blijkt 32 procent van de respondenten niet op de hoogte te zijn van de regeling voor minder aankoopbelasting (BPM) voor energiezuinige voertuigen, terwijl een op de vijf weet wat deze aantrekkelijke regeling inhoudt.

 

Vrijstelling motorrijtuigenbelasting

Vaak zijn het kleine auto's (miniklasse) met een hele lage CO2 uitstoot die onder de vrijstelling vallen. Maar onder deze regeling vallen tegenwoordig ook een aantal hybride auto's uit de middenklasse en een aantal dieselauto's van de kleine middenklasse.

 

Lagere BPM

Naast de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting is de BPM verlaagd op auto's met een A of B label. Auto's met dit label zijn binnen hun grootteklasse het zuinigste.

Slechts 20 procent van de automobilisten weet precies wat het verlagen van de BPM inhoudt, maar ruim 30 procent heeft er nog nooit van gehoord.

 

Tip: De overheid beschouwt benzineauto's die110 gram CO2 of minder per kilometer uitstoten en dieselauto's die 95 gram CO2of minder per kilometer uitstoten als zeer zuinig.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.