Logo
  • Nieuws
  • 30 oktober 2008
  • Arzu Kokeng

Wie is de beste werkgever van 2008?

Wat geeft de doorslag? Straks een goed pensioen of nu een Xbox op kantoor? Werkgevers met goede traditionele arbeidsvoorwaarden zijn niet automatisch de meest aantrekkelijke werkgevers. Dat blijkt uit het Intermediair Beste Werkgevers Onderzoek 2008.

Beeld Wie is de beste werkgever van 2008?

Het Beste Werkgevers Onderzoek combineert twee onderzoeken: dat naar de beste arbeidsvoorwaarden én dat naar de tevredenheid van de werknemers.

 

Beste arbeidsvoorwaarden

De derde plaats is voor de gemeente Zwolle. Zwolle laat zien dat de overheid allang niet meer onderdoet voor het bedrijfsleven: de gemeente heeft de beste arbeidsvoorwaarden van alle deelnemende bedrijven.

 

Kredietcrisis

Bij de nummer twee op de lijst - Rabobank - is het net omgedraaid: qua arbeidsvoorwaarden zitten werknemers er gebeiteld, terwijl de tevredenheid met het werk een vrij gemiddelde 7,5 krijgt. Maar van alle banken is deze oerdegelijke Rabobank de meest populaire werkgever, zeker sinds de kredietcrisis: men merkt dat er sinds enkele maanden meer open sollicitaties komen van werknemers van de concurrenten.

 

Niet buitengewoon

Een dik salaris, ruime pensioenbijdrage en korting op de hypotheek zijn niet cruciaal voor de tevredenheid van de meeste werknemers. Want hoewel de arbeidsvoorwaarden bij Macaw, de winnaar van het Intermediair Beste Werkgevers Onderzoek 2008 niet buitengewoon zijn, wordt de tevredenheid bij dit bedrijf bepaald door werksfeer, de inhoud van het werk, vrijheid in het werk en doorgroeimogelijkheden.

 

Top 25 beste werkgevers 2008

  1. Macaw
  2. Rabobank
  3. Gemeente Zwolle
  4. Achmea
  5. KPMG
  6. Caesar Group
  7. Fortis Nederland
  8. Corus
  9. Nuon
  10. AT Osborne
  11. Ormit
  12. ING
  13. Ernst & Young *
    Binnenlandse Zeken *
  14. Twynstra Gudde
  15. Waterschap Brabantse Delta *
    PGGM *
  16. Kadenza *
    Topdesk *
  17. Randstad
  18. Ciber
  19. Gemeente Amersfoort
  20. RDW
  21. Akzonobel
  22. Schiphol Group
  23. Sogeti
  24. Essent
  25. Delta Lloyd

 

* Gedeelde plaats

 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.