Logo
  • Nieuws
  • 22 oktober 2012
  • Siem Kannekens

Voorschotregeling voor AOW’ers wordt niet eerder afgeschaft

De voorschotregeling voor AOW’ers wordt niet eerder afgeschaft dan nadat er duidelijkheid is over de uitwerking van de overbruggingsregeling. Dit om te voorkomen dat er praktische problemen ontstaan. De introductie van de overbruggingsregeling en de afschaffing van de voorschotregeling worden in onderling verband bezien. Dit meldt de Rijksoverheid op haar website naar aanleiding van een nota die staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Beeld Voorschotregeling voor AOW’ers wordt niet eerder afgeschaft

In het Deelakkoord, dat is afgesloten door de VVD- en PvdA-fracties, wordt de voorschotregeling afgeschaft, omdat die niet meer nodig is vanwege de nieuwe overbruggingsregeling.

 

Hulp aan toekomstige AOW’ers

De voorschotregeling is bedoeld voor toekomstige AOW’ers die door de verhoging van de AOW-leeftijd per 2013 te maken krijgen met inkomensverlies. De regeling biedt de mogelijkheid om een voorschot op de AOW te krijgen om een eventueel inkomensgat te overbruggen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.