Logo
  • Nieuws
  • 16 mei 2011
  • Lianne Bouman

Verzuimmeldingen aan UWV voortaan stuk eenvoudiger

Het doorgeven van verzuimmeldingen aan UWV wordt een stuk gemakkelijker. Vooral voor mkb-werkgevers die een beperkt aantal verzuimmeldingen per maand moeten doen, is de Digi-ZSM (Digitaal, Zeker, Snel en Makkelijk) een uitkomst. Dit systeem, dat sinds 1 april actief is, zorgt ervoor dat u met minder handelingen en kortere wachttijden de ziekmelding aan UWV kunt doorgeven.

Beeld Verzuimmeldingen aan UWV voortaan stuk eenvoudiger

Het systeem, met een minimaal risico op fouten, bestaat uit twee producten:

  • De Verzuimmelder: vooral bedoeld voor mkb-werkgevers die een beperkt aantal verzuimmeldingen per maand moeten doen. U kunt dan inloggen op het werkgeversportaal en uw meldingen doorgeven.
  • De Digipoort: bedoeld voor werkgevers die vanuit hun eigen administratiesysteem meldingen willen doorgeven aan UWV. Dit systeem is daardoor beter geschikt voor grote werkgevers die dagelijks meerdere verzuimmeldingen voor UWV hebben.

 

Let op

Door de wijzigingen in het systeem kan het zijn dat u uw software moet aanpassen. Dit geldt alleen als u meldingen doorgeeft via Digipoort. Als u ziekteverzuim meldt met de Verzuimmelder is een aanpassing van uw software niet nodig.

 

Tip

Hier staat stapsgewijs uitgelegd hoe u verzuim digitaal kunt melden. Hier vindt u ook informatie over belangrijke wijzigingen en op welk moment er onderhoud is aan de systemen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.