Logo
  • Nieuws
  • 1 april 2011
  • Lianne Bouman

Vanaf 2012 AOW op 65ste verjaardag

Er zijn nog steeds geen knopen doorgehakt met betrekking tot de verhoging van de pensioenleeftijd. De kogel is nu wel door de kerk voor wat betreft het recht op het ouderdomspensioen (AOW). Zo wordt de dag, waarop het AOW straks ingaat, verplaatst van de eerste dag van de maand naar de dag dat de werknemer de pensioenleeftijd bereikt.

Beeld Vanaf 2012 AOW op 65ste verjaardag

Nu gaat het recht op AOW nog in op de eerste dag van de maand,waarin de gepensioneerde 65 jaar wordt. Straks is dat niet meer het geval. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid per 1 januari 2012 de ingangsdatum van de AOW te verplaatsen naar de dag dat een werknemer 65 wordt.

 

Of pensioenfondsen en -verzekeraars de ingangsdatum voor (aanvullend) pensioen op dezelfde manier gaan aanpassen, is niet bekend.

 

60 miljoen euro besparing

Het wetsvoorstel van minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ligt nu ter beoordeling bij de Raad van State. Met de maatregel hoopt minister Kamp zo’n 60 miljoen euro per jaar te besparen. 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.