Logo
  • Nieuws
  • 23 augustus 2011
  • Manon Schuttrups

Vakbonden niet enthousiast over aanpassing op pensioenakkoord

Het voorstel van minister Kamp van Sociale Zaken om stoppen met werken op 65-jarige leeftijd toch mogelijk te maken is volgens Abvakabo FNV 'volstrekt onvoldoende'. Kamp wil werknemers met lage inkomens de mogelijkheid bieden om vanaf hun 62ste extra geld te sparen, zodat zij op hun 65ste met pensioen kunnen gaan zonder korting op de AOW.

Beeld Vakbonden niet enthousiast over aanpassing op pensioenakkoord

Vice-voorzitter van Abvakabo FNV Corrie van Brenk zegt dat het plan 'geen kans' maakt. Hiermee sluit de op één na grootste bond binnen de vakcentrale FNV zich aan bij FNV Bondgenoten en FNV Bouw die al eerder aangaven het voorstel van Kamp onvoldoende te vinden.

 

"Wat wij willen is dat mensen met lagere inkomens - en dat zijn vaak ook de mensen met zware beroepen - als zij stoppen met werken op hun 65ste hetzelfde krijgen als nu," aldus Van Brenk. "Dat lost Kamp niet op met een paar jaartjes sparen."

 

Pensioenakkoord

De drie bonden zijn negatief over het huidige pensioenakkoord omdat mensen die toch willen stoppen op hun 65ste er voor de rest van hun pensionering 6,5 procent op achteruit gaan. Daarnaast is voor mensen met een zwaar beroep geen compensatie opgenomen. Afgelopen weekend kondigde Kamp in een interview in de Volkskrant aan dat hij hieraan tegemoet wil komen met de bovengenoemde voorstel.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.