Logo
  • Nieuws
  • 22 februari 2010
  • Manon Schuttrups

Uitstel AOW-plan door val kabinet

Waarnemend CNV-voorzitter Bert van Boggelen betreurt het dat de val van het kabinet een stevige aanpak van de economische crisis verhindert. “Moeizame maatschappelijke discussies worden nu nog langer uitgesteld.”

Beeld Uitstel AOW-plan door val kabinet

Van Boggelen voorziet dat de hele discussie over de AOW mogelijk opnieuw gevoerd zal worden. “Het voorstel dat minister Donner hierover heeft ingediend kan weliswaar beter, maar iedereen is deze discussie inmiddels wel zat.”

 

Aanpakken economische problemen

“Daarom is het dringend nodig dat er na de Tweede Kamerverkiezingen zo spoedig mogelijk een nieuw, daadkrachtig kabinet komt,” aldus de CNV-bestuurder. “Een nieuw kabinet dat zich sterk maakt voor een duurzame economische ontwikkeling en de verhoging van de arbeidsparticipatie nastreeft. Want langs die wegen moeten de economische problemen van ons land worden aangepakt.”

 

Verlenging deeltijd-WW

Agnes Jongerius, voorzitter van vakcentrale FNV, zei over de val van het kabinet: “De timing is niet ideaal, maar nieuwe verkiezingen bieden wel kansen voor de toekomst. We zitten nog altijd in een diepe crisis en juist deze week zijn stijgende werkloosheidscijfers aangekondigd. De deeltijd-WW moet dus snel verlengd worden en de zzp' ers van Nederland hebben ondersteuning nodig.” Jongerius vindt dat Nederland juist nu behoefte heeft aan politici die krachtige beslissingen kunnen nemen.

 

Bezuinigen

Jongerius bekritiseert het gevallen kabinet omdat het geen visie had over bezuinigingen. “Dit kabinet heeft domweg opdracht gegeven aan twintig werkgroepen om 20 procent te bezuinigen, zonder taboe, maar ook zonder enige visie. Ook hierover kunnen de mensen zich bij verkiezingen uitspreken. Dat biedt nieuwe kansen voor de toekomst,” aldus Jongerius.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.