Logo
  • Nieuws
  • 2 juli 2010
  • Mariel Hovemann

Tweederde Nederlanders denkt niet langer te hoeven werken

Maar weinig Nederlanders maken zich zorgen over de gevolgen van de economische crisis voor hun pensionering. Tweederde (67 procent) denkt dat zij ondanks het economische klimaat gewoon met 65 jaar kunnen stoppen. Van de Nederlandse werknemers die wel verwachten langer door te moeten werken gaat een ruime meerderheid (61 procent) ervan uit dat hun pensionering met twee jaar wordt uitgesteld. Dat blijkt uit onderzoek van Aon Consulting, onder 7579 werknemers uit tien Europese landen, waaronder 752 Nederlanders.

Beeld Tweederde Nederlanders denkt niet langer te hoeven werken

Uit eerder onderzoek van Aon Consulting bleek ook al dat weinig Nederlandse werknemers wat zien in een verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar. Meer dan de helft (59 procent) wil eerder met pensioen. Daarbij neemt 42 procent een lager inkomen voor lief.

Toereikend pensioen

Toch realiseren steeds meer werknemers zich dat een actieve houding en verstandige maatregelen, zoals pensioenuitstel, nodig zijn om zich zeker te stellen van een toereikend pensioen aldus Mart Vreven, manager van het Pensioen Expertise Center bij Aon Consulting. Alleen jongere werknemers zijn volgens Vreven nog onvoldoende bezig met hun pensioen.

 

Pensioenregister

Het pensioenregister dat mogelijk al volgend jaar wordt geïntroduceerd kan een goed hulpmiddel zijn om werknemers meer bij hun pensioen te betrekken.. Het register geeft werknemers inzage in alle opgebouwde pensioenen bij de huidige maar ook vorige werkgever(s). De noodzaak om eventuele maatregelen te nemen wordt dan eerder duidelijk.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.