Logo
  • Nieuws
  • 8 maart 2010
  • Graziëla Sheotahul

Tien extra werkdagen per jaar door smartphone

Werkgevers zouden er goed aan doen hun medewerkers een iPhone of Blackberry cadeau te doen. Eventuele kosten betalen zichzelf terug: werknemers met een smartphone zouden namelijk op jaarbasis tien dagen extra werken.

Beeld Tien extra werkdagen per jaar door smartphone

Dit kwam naar voren in een Britse rondvraag, verzorgd door Nectar Business. De meeste mensen zetten hun telefoon nooit uit. Ook de functies die in relatie staan tot het werk blijven vaak aan, zelfs wanneer iemand het kantoor heeft verlaten. Een vijfde van de 1000 ondervraagde werknemers zegt deze werkgerelateerde programmaatjes in de weekenden aan te houden. Door deze hoge mate van bereikbaarheid zouden werknemers in hun vrije tijd geregeld met hun werk bezig zijn. Dit zou qua tijd neerkomen op tien extra werkdagen per jaar.

 

Checken werkmail

Eén van de opvallende conclusies was dat mannen meer moeite hebben de aan/uitknop van hun telefoon te vinden dan vrouwen. Deze doen dat met ruim 50 procent namelijk een stuk vaker dan mannen, die op 33 procent blijven steken. Van alle ondervraagden die hun telefoon wél uitzetten, kan 22 procent het overigens niet laten op een onbewaakt moment alsnog de werkmail te checken.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.