Logo
  • Nieuws
  • 24 juni 2009
  • David Davidson

Sociale uitkeringen stijgen per 1 juli

De sociale uitkeringen gaan per 1 juli omhoog. De verhoging is nodig omdat de uitkeringen zijn gekoppeld aan het minimumloon, dat door het hogere prijspeil stijgt van 1381,20 euro naar 1398,60 euro bruto per maand.

Beeld Sociale uitkeringen stijgen per 1 juli

Het gaat om sociale verzekeringen als de AOW, ANW, WW, WIA, WAO en Wajong. AOW’ers zien hun netto uitkering bijvoorbeeld met tussen de zeven en de twaalf euro per maand stijgen. Hoe hoog het bedrag is, hangt af van de persoonlijke situatie. De netto-uitkering van een alleenstaande AOW’er gaat bijvoorbeeld met negen euro omhoog naar 941,84 euro per maand. Echtparen waarvan beide partners 65 jaar of ouder zijn, krijgen er maandelijks netto ruim elf euro bij. Hun gezamenlijke netto-uitkering komt dan uit op 1232,26 euro per maand. Ook mensen met WW, WIA en WAO gaan er over het algemeen op vooruit. Deze (variabele) uitkeringen worden verhoogd met 1.26 procent.

 

Overzicht

Een compleet overzicht van de stijgingen vindt u op de website van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.