Logo
  • Nieuws
  • 19 januari 2012
  • Lianne Bouman

Regels GBIO-bijdrage gewijzigd

Dit jaar gelden er andere voorwaarden voor de GBIO-subsidie dan in 2011. Zo hangt de subsidie af van de grootte van uw onderneming en is er een nieuw informatiesysteem bij het GBIO, Mezzo genaamd. Ondernemingsraden (OR-en) en andere medezeggenschapsorganen beheren daarin zelf hun registratiegegevens. In 2013 wordt de WOR-heffing afgeschaft.

Beeld Regels GBIO-bijdrage gewijzigd

Sinds 16 december 2011 is het voor scholingsinstituten niet meer mogelijk om registraties voor u aan te passen of uw OR te registreren. De verantwoordelijkheid voor een correcte registratie ligt voortaan bij de OR zelf.

 

OR-en (of andere medezeggenschapsorganen) die nu bekend zijn bij het GBIO (met mailadres van contactpersoon) ontvingen eind 2011 of begin 2012 een mailtje met een link, waarmee zij een inlogaccount op Mezzo kunnen aanmaken. Er is gestart met de OR-en, waarvan de zittingsperiode in het eerste kwartaal van 2012 afloopt. Nieuw opgerichte OR-en (of andere medezeggenschapsorganen) zullen zich eerst bij het GBIO moeten aanmelden. Dit is nodig omdat het GBIO eerst een aantal gegevens nodig heeft om een inlogaccount te kunnen toesturen.

 

Let op

Zonder geldige registratie bij het GBIO kan geen aanspraak worden gemaakt op GBIO bijdrage. Het is zaak om dit ruim voor aanvang van een cursus regelen.

 

Belangrijke veranderingen

  • Een belangrijke verandering is dat OR-leden aan het begin van hun zittingsperiode niet meer verplicht zijn om een maatwerkcursus van minimaal vijf dagdelen te volgen om in aanmerking te komen voor subsidie. 
  • Verder wordt er in 2012 per maatwerkcursus een bijdrage verstrekt van 520 euro per dagdeel – ongeacht het aantal deelnemers.
  • De locatie is niet langer bepalend voor de hoogte van de subsidie. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving blijft de maximumbijdrage van 50 procent voor scholingskosten en eventuele accommodatiekosten gewoon bestaan in 2012.
  • Interne opleidingen worden geheel gesubsidieerd.
  • Individuele coachingstrajecten komen in aanmerking voor een bijdrage. Deze subsidie bedraagt 70 euro per sessie, per dag.

 

Let op

Subsidie wordt alleen verstrekt als er een bij een erkend opleidingsinstituut wordt gevolgd. Houd er wel rekening mee dat uw OR moet zijn geregistreerd bij het GBIO om in aanmerking te komen voor de GBIO-bijdrage.

 

Tip

U kunt Mezzo bereiken via de helpdesk (030- 2314711) of mailen naar mezzo@gbio.nl. De helpdesk van het GBIO/Mezzo is in 2012 van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar’.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.