Logo
  • Nieuws
  • 11 juni 2009
  • David Davidson

Rechter stopt reorganisatie UWV, luistert u wél naar de PVT?

banner-nieuwsberichten_56.pngUitkeringsorganisatie UWV moet een reorganisatie die al in volle gang is ongedaan maken. De ondernemingsraad vond de reorganisatie onverantwoord en kreeg daarin gelijk van de rechter, meldt RTL Nieuws.

Beeld Rechter stopt reorganisatie UWV, luistert u wél naar de PVT?

Gevolg van de beslissing is dat 1200 werknemers die al waren overgeplaatst terug moeten naar hun oude functie. Sommigen waren al verhuisd naar een andere stad.

 

De ondernemingsraad zegt dat met het terugdraaien van de operatie veel leed is voorkomen, omdat proeven met de nieuwe organisatiestructuur in twee regio’s waren mislukt. Onder andere nieuwe ict-systemen bleken niet te werken.

 

Wet op de ondernemingsraden

Alle belangrijke zaken die binnen de onderneming spelen, moeten in principe in het overleg van de ondernemingsraad aan de orde kunnen komen. Dat is vastgelegd in de Wet op de ondernemingsraden (WOR) of Personeelsvertegenwoordiging (PVT).

 

In de Wet op de ondernemingsraden (WOR) is de medezeggenschap van werknemers in de onderneming geregeld. Het uitgangspunt hiervan is dat een goed overleg tussen de werkgever en een gekozen vertegenwoordiging van werknemers goed is voor de onderneming.

 

De ondernemer is verplicht de noodzakelijke informatie te verschaffen en vraagt over tal van onderwerpen het advies van de werknemers. Zo'n advies van de gekozen vertegenwoordiging van werknemers moet vervolgens zwaar meewegen bij de uiteindelijke besluitvorming.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.