Logo
  • Nieuws
  • 22 februari 2011
  • Lianne Bouman

Ondernemingsraden krijgen meer invloed op MVO-beleid

Vanaf 1 maart geldt er een code die ervoor zorgt dat ondernemingsraden een grotere rol kunnen spelen bij het bevorderen van maatschappelijk bewust ondernemerschap. De OR krijgt met de code geen specifiek advies- of instemmingsrecht, maar kan wel een belangrijke rol spelen bij het kritisch volgen van de uitvoering van MVO-beleid.

Beeld Ondernemingsraden krijgen meer invloed op MVO-beleid

Deze code is ontwikkeld in opdracht van de stichting Multi Nationale Ondernemingsradenoverleg (MNO). De code moet ervoor zorgen dat de OR meer invloed kan uitoefenen op MVO-onderwerpen. Ook kan de OR ervoor zorgen dat bepaalde MVO-onderwerpen bij de werkgever onder de aandacht worden gebracht.

 

Het MNO wil met de nieuwe code ondernemingsraden proactiever maken in hun betrokkenheid bij MVO-onderwerpen. Volgens de organisatie reageren veel ondernemingsraden nu nog te ad hoc op onderwerpen die hun bestuurder aandraagt. De nieuwe code moet ervoor zorgen dat MVO bij ondernemingsraden regelmatig op de agenda staat.

 

Tip

U kunt hier het rapport ‘Medezeggenschap Modelcode Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen' inzien.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.