Logo
  • Nieuws
  • 6 oktober 2008
  • Arzu Kokeng

Nationale Filevrije Dag: staat u stil of doet u mee?

De ANWB organiseert op donderdag 9 oktober de Nationale Filevrije Dag. Alle filerijders van Nederland worden opgeroepen op deze dag hun werk- en reispatroon aan te passen. Met deze dag wil de ANWB aantonen dat wanneer slechts 10 procent van de filerijders in de spits ander gedrag vertoont, het fileleed aanzienlijk minder zal zijn.

Beeld Nationale Filevrije Dag: staat u stil of doet u mee?

Files zijn er al eeuwen lang. De eerste maal dat er in de Nederlandse literatuur over files werd gesproken was in 1889. Dus het wordt hoog tijd dat Nederland in opstand komt tegen de eindeloze files. Op 9 oktober aanstaande wil Nederland bewijzen dat het zal lukken: één dag zonder files.

 

Ontbijt op kantoor

Meer dan 100 werkgevers en organisaties doen met hun medewerkers actief mee aan de dag. Zo worden er bijvoorbeeld opstapplekken gecreëerd voor opvallende bussen die de werknemers naar hun werk brengen. Voor vroege vogels is er een speciaal ontbijt dat extra vroeg - op kantoor- wordt geserveerd en weer anderen gaan met de motor naar hun werk, eventueel met een collega achterop.

 

Meer ludieke ideeën vindt u op www.filevrijedag.nl. Misschien inspireert het u ook om de file te vermijden?

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.