Logo
  • Nieuws
  • 17 april 2012
  • Mariel Hovemann

Medewerkerbetrokkenheid is laag in 2012

De medewerkerbetrokkenheid is laag. Net 70 procent zegt absoluut tot sterk betrokken te zijn met het succes van de organisatie. Op maandagmorgen komen in ieder geval 3 op de 10 medewerkers onvoldoende betrokken binnen zo blijkt uit het vierde werkbelevingsonderzoek van Integron.

Beeld Medewerkerbetrokkenheid is laag in 2012

Deze betrokkenheid neemt ook af. In 2011 was de betrokkenheid 4 procent hoger. Uit een analyse naar de relatie tussen deze betrokkenheid en de tevredenheid blijkt dat medewerkers die absoluut betrokken zijn ook zeer tevreden te zijn. Zij kennen een medewerkertevredenheid van een 7.9. Voor de groep sterk betrokken is de tevredenheidsscore een 7.3 en voor de groep die minder betrokken is een score van een 6.4. De groep die niet betrokken is kent zelfs een score van slechts 4.8.

 

Medewerkertevredenheid

De gemiddelde medewerkertevredenheid blijkt in Nederland in 2012 een 7.1 te zijn. Deze score houdt in dat de gemiddelde organisatie het gehele werkklimaat variërend van de werkinhoud, de samenwerking, de leidinggevende en andere aspecten met 50 procent kan verbeteren. Het is duidelijk dat een lage betrokkenheid hand in hand gaat met een lage medewerkertevredenheid. Andersom geldt dit ook. Het is een feit dat door basisverwachtingen van medewerkers goed in te vullen, de medewerkers niet alleen meer tevreden maar ook meer betrokken worden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.